Bibelstudium – lyssna på och ladda ner undervisning i Bibeln

Petrus första brev

February 10th 2013 in NYA TESTAMENTET

Petrus första brev är skrivet i tider av förföljelse till församlingar som låg i dagens Turkiet. De förföljda troende uppmanas att se på Jesus hur han fick lida fast han var oskyldig. Brevet innehåller många praktiska råd hur vi ska leva som kristna.

PETRUS FÖRSTA BREV – KOMPENDIUM som pdf

Lyssna här:

01 Petrus första brev – bakgrund
02 Vem var Petrus?
03 Guds folk och Guds eviga plan 1:1-12
04 Var heliga såsom Gud är helig 1:13-2:3
05 Ni är ett heligt prästerskap i Guds tempel 2:4-10
06 Hur ska vi leva i relation till andra? 2:11-3:17
07 Ett liv under lidande och förföljelse 3:18-4:19
08 Kampen mot den onde 5:1-14

Sharerequiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Petrus andra brev bemöter en irrlära som liknade tidig gnosticism och som spred sig i olika församlingar. Irrläran resulterade bl.a. i ett lössläppt liv. Petrus visar att sann kunskap (gnosis) om Kristus leder till rent liv i väntan på Jesus återkomst och den slutliga domen

Previous Entry

Jakobs brev är skrivet i slutet av 40-talet och kan vara Nya Testamentets äldsta skrift. Inget brev i NT är mer likt Jesus undervisning i evangelierna och särskilt Bergspredikan. Jakobs brev är mycket praktiskt med många ämnen och förmaningar.

Next Entry