Bibelstudium – lyssna på och ladda ner undervisning i Bibeln

Jakobs brev

February 11th 2013 in NYA TESTAMENTET

Jakobs brev är skrivet i slutet av 40-talet och kan vara Nya Testamentets äldsta skrift. Inget brev i NT är mer likt Jesus undervisning i evangelierna och särskilt Bergspredikan. Jakobs brev är mycket praktiskt med många ämnen och förmaningar.

JAKOBS BREV – KOMPENDIUM som pdf

Lyssna här:

Sharerequiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Petrus första brev är skrivet i tider av förföljelse till församlingar som låg i dagens Turkiet. De förföljda troende uppmanas att se på Jesus hur han fick lida fast han var oskyldig. Brevet innehåller många praktiska råd hur vi ska leva som kristna.

Previous Entry

Hebreerbrevet länkar på ett unikt sätt ihop Gamla och Nya testamentet. Judekristna hade förlorat så mycket och istället hade fått Jesus Kristus. Han jämförs därför med det gamla förbundet och i varje jämförelse är Jesus större och bättre.

Next Entry