Bibelstudium – lyssna på och ladda ner undervisning i Bibeln

Lukasevangeliet

February 28th 2013 in NYA TESTAMENTET

I Lukas evangelium möter vi mängder av radikal undervisning från Jesus och han är inte det minsta politiskt korrekt i sina påståenden. De första två kapitlen visar på ett unikt sätt hur evangeliet är djupt förankrat i Gamla Testamentets profetior.

LUKASEVANGELIET – KOMPENDIUM som pdf

Lyssna till intoduktionen av evangeliet här:

Lyssna till olika delar av Lukas evangelium här:

Fler filer från Lukas kommer att laddas upp i framtiden

Sharerequiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Johannesevangeliet är skrivet för att visa att Jesus är Messias Guds son (20:30-31) och detta är evangeliets huvudtema. Det här evangeliet visar Jesu gudom på ett tydligare sätt än de andra. Undren är handplockade och kallas i evangeliet för tecken eftersom de också visar vem Jesus är.

Previous Entry

Vem var egentligen den enkla fiskaren från Galileen som blev en ledare bland Jesus apostlar?

Next Entry