Bibelstudium – lyssna på och ladda ner undervisning i Bibeln

Romarbrevet

February 25th 2013 in NYA TESTAMENTET

Romarbrevet är centralt i NT. I brevet presenterar Paulus evangeliet som Herren har uppenbarat för honom. Han visar också att evangeliet är djupt rotat i GT och att det bottnar i Guds trofasthet mot sig själv och sina löften som gått i uppfyllelse i Jesus Kristus.

ROMARBREVET – KOMPENDIUM som pdf

Lyssna här:

Sharerequiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Paulus första brev till korintierna är högaktuellt idag. Församlingen kämpade med uppdelning i olika falanger, omoral, utformning av gudstjänsten, men också att förstå den slutliga uppståndelsen. Här finns dessutom “kärlekens lov” som är ett av de mest berömda avsnitten i hela Bibeln.

Previous Entry

Apostlagärningarna är den andra delen av Lukas verk. Ett bättre namn skulle vara “Den helige Andes gärningar” eftersom vi ser hur Anden verkar genom de troende i Jesu namn.

Next Entry