Bibelstudium – lyssna på och ladda ner undervisning i Bibeln

Hebreerbrevet

February 12th 2013 in NYA TESTAMENTET

Hebreerbrevet länkar på ett unikt sätt ihop Gamla och Nya testamentet. Judekristna hade förlorat så mycket och istället hade fått Jesus Kristus. Han jämförs därför med det gamla förbundet och i varje jämförelse är Jesus större och bättre.

HEBREERBREVET – KOMPENDIUM som pdf

Lyssna här:

Sharerequiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Jakobs brev är skrivet i slutet av 40-talet och kan vara Nya Testamentets äldsta skrift. Inget brev i NT är mer likt Jesus undervisning i evangelierna och särskilt Bergspredikan. Jakobs brev är mycket praktiskt med många ämnen och förmaningar.

Previous Entry

Varför är detta personliga brev med i Nya Testamentet? Det fanns en radikal nyordning i Guds rike där det inte längre var någon skillnad mellan slav eller fri, alla var ett i Kristus. I brevet till Filemon får vi en uppfattning om hur radikal denna enhet verkligen var.

Next Entry